YALOVA’ DA İLERİ DÜZEY LAPAROSKOPİK BÖBREK AMELİYATI

Özel Atakent Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Necmettin PENBEGÜL tarafından en ileri teknikle “Böbrek Kanseri” ameliyatı yapıldı.

E.S. isimli hasta bir süredir karın ağrısı şikayeti yaşıyordu. Başvurduğu çeşitli sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilen tetkiklerinde sağ böbreğinde 6 cm büyüklüğünde tümör tespit edildi. Kendisine açık ameliyat yöntemi ile tedavi önerilen, ameliyatının riskli olduğu ve böbreğinin alınabileceği söylenen hasta, Özel Atakent Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Necmettin PENBEGÜL’e başvurdu.

Hastaya, Özel Atakent Hastanesi’nde gerçekleştirilen tetkiklerinin ardından, Doç. Dr. Necmettin PENBEGÜL tarafından kapalı cerrahi (Laparoskopi) yöntemi ile herhangi bir kesiye ihtiyaç duyulmadan “Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi” ameliyatı yapıldı. Hastaya uygulanan kapalı cerrahi ile böbreğin tamamının alınmasına gerek kalmadan sadece tömörlü doku temizlendi. Oldukça avantajlı olan bu yöntem sayesinde hastanın hem böreği korunarak tümörden kurtuldu, hem de cerrahide uygulanan kapalı yöntem sayesinde çok küçük ameliyat izleri ile kısa sürede günlük yaşamına dönebildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Atakent Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Necmettin PENBEGÜL yaptığı açıklamada “Hastamızın İstanbul’dan ameliyat için Yalova’ya gelip bizi tercih etmesi, ameliyatının başarılı geçmesi, hastamızın sağlıklı ve her iki böbreğini muhafaza ederek evine dönmesi bizi sevindirdi. Çok büyük olmayan böbrek tümörlerinde uygulanan bu tekniğin Yalova ili’ nde yapılıyor olması ilimiz için sevindirici bir gelişme. Ameliyat için hastalarımızın başka vilayetlere gitmesine artık gerek kalmayacaktır. Bu yaptığımız ameliyat üroloji branşında yapılan en özellikli ameliyatlardan biridir. “ diye belirtti.